Lehce pikantní omáčka Arabiata z čerstvých rajčat, česneku, olivového oleje a špetkou čerstvých chilli papriček okouzlí svou jemností a jednoduchostí. Krůtí prso jsme pro tento pokrm připravovali téměř dvě hodiny metodou sous-vide, abychom zachovali jeho šťavnatost a chuť. Stačí jej pouze krátkou chvíli z obou stran opéci na pánvi pro ideální křehkost. Čerstvá Pasta, upravená al dente, pak dodá pokrmu tradiční italskou chuť.
Poznejte dotek italské kuchyně, která v sobě kombinuje lehkost a vášnivou smyslnost.
Co budeme potřebovat
- 4l hrnec
- hlubší pánev
- grilovací pánev
- kleště
- síto
- vařečka na míchání omáčky
- struhadlo na sýr
- miska
- prkénko
- ostrý nůž
- papírové utěrky
1. V hrnci přivedeme k varu cca 3l vody (příprava pro 4.krok)
2. Příprava masa
- Maso vybalíme ze sáčku;
- osušíme;
- lehce potřeme rostlinným olejem /není součástí setu/;
- necháme ho vydechnout na prkénku.
3. Příprava omáčky
- Použijeme hlubší pánev (budeme do ní vkládat omáčku a posléze i uvařené těstoviny);
- otevřeme krabičku s omáčkou;
- vlijeme do hlubší pánve;
- pozvolna za občasného míchání ohříváme, a to až do doby, než máme uvařené těstoviny (4.krok).

4. Příprava těstovin
- Vroucí vodu osolíme hrubozrnnou mořskou solí, která je součástí balení těstovin;
- vložíme těstoviny;
- promícháme;
- vaříme cca 3 minuty – al dente tzn. do poloměkka nebo cca 4 minuty – do měkka;
- slijeme je;
- vložíme je do teplé omáčky (3.krok);
- promícháme a případně dle chuti osolíme, opepříme.

5. Technologická příprava masa
- Grilovací pánev necháme rozehřát na střední teplotu;
- maso opékáme na středně rozehřáté pánvi dozlatova ze všech stran;
- poté teplotu ztlumíme na minimum;
- k masu přidáme máslo rozkrájené na kostičky, ideálně ho položíme na každý steak a necháme ho rozpustit;
- poté co je máslo rozpuštěné vypneme plotnu a necháme ho cca 1 minutu odpočinout.
6. Otevřeme sáček se sýrem Gran Moravia a nastrouháme si ho do misky.

7. Maso nafilírujeme/nakrájíme na plátky, dosolíme maldonskou solí.
8. Servírujeme na talíř
- Vložíme těstoviny promíchané s omáčkou;
- nasypeme na těstoviny nastrouhaný sýr Gran Moravia;
- přiložíme nafilírované/nakrájené maso na plátky.