Hledat
DOVAŘÍM do 30 minut 990 g / 2 - 3 porce

Dýňové risotto s králičím hřbetem ve slanině sous-vide a dýňovými a slunečnicovými semínky

Dostupnost: Skladem
396,00 Kč
400,00 Kč/kg

Tradiční italské krémové risotto připravované v zeleninovém vývaru se skvěle snoubí s nasládlou chutí dýně a oříškovou chutí semínek. Klasický italský pokrm jsme doplnili o prvotřnídní šťavnaté maso, které jsme připravovali 170 minut metodou sous-vide. Stačí tedy pár minut na pánvi a můžete se těšit na kulinářský zážitek jižní kuchyně.

Dopřejte si tradiční pokrm italské kuchyně, který překvapí svou výrazností.

Co budeme potřebovat:

  • 2l hrnec
  • grilovací pánev
  • kleště
  • prkénko
  • ostrý nůž
  • vařečka
  • lžička
  • naběračka
  • papírové utěrky

 1. Příprava masa

  • Maso vybalíme ze sáčku;
  • lehce potřeme rostlinným olejem /není součástí setu/;
  • necháme ho vydechnout na prkénku.

  1. Příprava risotta

  • Připravíme si širší hrnec;
  • otevřeme sáček se sýrem (1a)  a nastrouháme si ho do misky;
  • vložíme rýži (1b) a dýňové pyré (1c);
  • podlijeme vývarem (1d), a to 3/4 množství z celkového množství;
  • za stálého míchání rýži dovaříme cca 10 minut;
  • poté hrnec odstavíme, přidáme máslo (1e), ½ množství nastrouhaný sýr, vymáčkneme šťávu z ½ citrónu (1f) a podle potřeby dosolíme;
  • promícháme / vznikne nám hladká krémová konzistence;
  • přiklopíme pokličkou a necháme odstát, cca 2 minuty;
  • v případě nutnosti risotto zředíme zbylým vývarem, který je nutné předem ohřát / již nevaříme.

3. Technologická příprava masa

  • Grilovací pánev necháme rozehřát na střední teplotu;
  • opékáme dozlatova ze všech stran na středně rozehřáté pánvi cca 10 minut;
  • poté maso nafilírujeme/nakrájíme na plátky, dosolíme maldonskou solí.

4. Servírujeme na taliř

  • Vložíme risotto;
  • ozdobíme ho zbylým nastrouhaným sýrem;
  • přiložíme filírované / nakrájené maso na plátky.
Diety
bez lepku
Alergeny
mléko, celer, oxid siřičitý a siřičitany
Složení
králičí hřbet (300 g), slanina, rýže Arborio, olivový olej, bílé víno, dýňové pyré, dýňová a slunečnicová semínka, máslo, citrón, sýr, cibule, pórek, rajčata, řapíkatý celer, mrkev, petržel, tymián, česnek, bobkový list, olej, sůl, pepř
Náročnost přípravy
střední
Skladování
2°- 6°C
Garantovaná minimální trvanlivost
od doručení objednávky k vašim dveřím: 2 dny

Upozornení na alergie

Pokud si nejste jisti složením jídla, zeptejte se nás prosím.
Vaše zdraví a bezpečnost je pro nás zásadní. Rozumíme, že se každý den několik z vás potýká s různými alergiemi a intolerancemi. Proto prosíme, abyste sledovali aktuální informace o alergenech, poskytnuté na etiketě produktu. Pomohu vám vybrat si jídlo nejlépe vyhovující vašim osobním potřebám. V případě jakáchkoliv dotazů se neváhejte na nás obrátit.

Příprava jídel
Naše menu se vyznačuje rozmanitostí a širokou nabídkou jídel. I když daný produkt nemusí obsahovat specifický alergen, nejsme schopni zcela oddělit takový produkt od denních výrobních procesů. Může se stát, že se dostane do kontaktu s potravinou, která následně může alergickou reakci způsobit. Proto nejsme schopni garantovat, že jakékoli menu je zcela bez alergenů.

Nákupní košík

Celkem0,00 Kč
Položky celkem0
Košík je prázdný