Tradiční italské risotto připravované v zeleninovém vývaru jsme dokořenili šafránem, který mu dodává nezaměnitelnou chuť. Hrášek tu skvěle doplňuje tradiční chutě a svou sladkostí dodává pokrmu jedinečnost. Maso jsme předpřipravili metodou sous-vide, abychom zachovali maximální šťavnatost a chuť. Stačí jej následně krátce opéci na pánvi, nebo ve vodní lázni. Závěrem stačí pokrm dochutit a dozdobit maldonskou solí.
Poznejte opravdové italské risotto, specifické svou krémovou konzistencí.
Co budeme potřebovat
- 2l hrnec
- grilovací pánev
- kleště
- prkénko
- ostrý nůž
- vařečka
- lžička
- naběračka
- papírové utěrky
1. Příprava masa
- Maso vybalíme ze sáčku;
- lehce potřeme rostlinným olejem /není součástí setu/;
- necháme ho vydechnout na prkénku.

2. Příprava risotta
- Připravíme si širší hrnec;
- otevřeme sáček se sýrem (1a) a nastrouháme si ho do misky;
- vložíme do hrnce rýži (1b) a šafrán (1c);
- podlijeme vývarem (1d), a to 3/4 množství z celkového množství;
- za stálého míchání rýži dovaříme cca 8 minut;
- přidáme zelený hrášek (1e), promícháme a povaříme 1 minutu;
- poté hrnec odstavíme, přidáme máslo, ½ množství nastrouhaný sýr, vymáčkneme šťávu z ½ citrónu (1f) a podle potřeby dosolíme;
- promícháme / vznikne nám hladká krémová konzistence;
- přiklopíme pokličkou a necháme odstát, cca 2 minuty;
- v případě nutnosti risotto zředíme zbylým vývarem, který je nutné předem ohřát / již nevaříme.

3. Technologická příprava masa
- Grilovací pánev necháme rozehřát na střední teplotu;
- maso opékáme dozlatova na středně rozehřáté pánvi cca 3 minuty z každé strany.

Pokud preferujeme úpravu bez tuku, tak lososa nevybalujeme ze sáčku a ohříváme ho v rendlíku s horkou vodou o stupni 60 °C, a to po dobu 15 minut
- Vypneme plotnu, necháme na pánvi, dosolíme maldonskou solí.
4. Servírujeme na talíř
- Vložíme risotto;
- ozdobíme ho zbylým nastrouhaným sýrem;
- přiložíme maso.