Hledat
DOVAŘÍM do 30 minut 1 100 g / 2 - 3 porce

Asijské kari s kachním prsem sous-vide a jasmínovou rýží

Dostupnost: Skladem
459,00 Kč
417,27 Kč/kg
Základem našeho asijského kari je tradiční pozvolna vařené kachní prso metodou sous-vide po dobu 10 h. Maso je díky tomu ideálně připravené pro krátké orestování na pánvi z obou stran a získá tak nezaměnitelnou křehkost. Díky naší předpřípravě si udrží šťavnatost a plnost chuti. Omáčka je výsledkem receptury našeho kreativního šéfkuchaře Martina Staňka, pro kterého je asijská kuchyně studnou inspirace těch nejpestřejších chutí na světě.
Poznejte chutě mistrů a nechte se okouzlit nezaměnitelnou vůní kokosového mléka a mnoha druhů koření kari.

Co potřebujete k přípravě

  • 1l hrnec
  • grilovací pánev
  • ostrý nůž
  • kleště
  • vařečka
  • Naběračka
  • prkénko
  • lžička
  • Papírové utěrky

1. Připrava masa

  • Maso vybalíme ze sáčku;
  • osušíme;
  • lehce potřeme olejem (není součástí setu);
  • necháme ho vydechnout na prkénku.

2. Připrava rýže

  • Fólii propíchneme na několika místech;
  • ohřejeme v mikrovlnné nebo parní troubě.

3. Příprava omáčky

  • Otevřeme sáček s Perfect Curry Pastou (1a);
  • do středně rozehřátého hlubšího hrnce nalijeme sezamový olej (1b);
  • přidáme Perfect Curry Pastu (1a) a mírně jí orestujeme;
  • přilijeme kokosové mléko (1c) a rybí omáčku (1d);
  • ochutnáme a popřípadě dle vlastní chuti nakrájíme a přidáme feferonku;
  • omáčku za občasného míchání provaříme, cca 2 minuty.

4. Technologická příprava masa

  • Grilovací pánev necháme rozehřát na střední teplotu;
  • maso opékáme z obou stran na středně rozehřáté pánvi cca 4-6 minut z každé strany / začínáme restovat kůží dolů a necháme jí důkladně vypéct poté otočíme (délka opékání závisí na preferencích propečení);
  • vypneme plotnu a necháme na pánvičce maso odpočinout, cca 1 minutu;
  • poté maso nafilírujeme/nakrájíme na plátky/, dosolíme maldonskou solí.

5. Servírujeme na talíř

  • Rozkrájíme si limetku na dvě poloviny nebo měsíčky;
  • vložíme rýži na talíř;
  • přilijeme omáčku;
  • vložíme nafilírované/nakrájené maso na plátky;
  • ozdobíme směsí smažené cibulky, pražených arašídů a černého sezamu a limetkou (vymáčkneme dle chuti).

Preference
s masem
Diety
bez laktózy, bez lepku (v případě, že vynecháte smaženou cibulku)
Alergeny
arašídy, sezam, lepek (smažená cibulka)
Složení
kachní prso (400 g), jasmínová rýže, smažená cibulka, arašídy, čerstvé chilli, kokosové mléko, tymián, šalotka, kurkuma, galangal, zázvor, citrónová tráva, sezamový, rostlinný a olivový olej, koriandr, česnek, feferonka, limetka, římský kmín, semínko koriandru, sůl
Náročnost přípravy
střední
Skladování
2°- 6°C
Garantovaná minimální trvanlivost
od doručení objednávky k vašim dveřím: 2 dny

Upozornení na alergie

Pokud si nejste jisti složením jídla, zeptejte se nás prosím.
Vaše zdraví a bezpečnost je pro nás zásadní. Rozumíme, že se každý den několik z vás potýká s různými alergiemi a intolerancemi. Proto prosíme, abyste sledovali aktuální informace o alergenech, poskytnuté na etiketě produktu. Pomohu vám vybrat si jídlo nejlépe vyhovující vašim osobním potřebám. V případě jakáchkoliv dotazů se neváhejte na nás obrátit.

Příprava jídel
Naše menu se vyznačuje rozmanitostí a širokou nabídkou jídel. I když daný produkt nemusí obsahovat specifický alergen, nejsme schopni zcela oddělit takový produkt od denních výrobních procesů. Může se stát, že se dostane do kontaktu s potravinou, která následně může alergickou reakci způsobit. Proto nejsme schopni garantovat, že jakékoli menu je zcela bez alergenů.

Nákupní košík

Celkem0,00 Kč
Položky celkem0
Košík je prázdný